Ezért bízza a kivitelezést a New Version szakembereire!

 

A KSH legújabb adatai szerint 2022 II. negyedévében az előző év azonos időszakához képest, Magyarországon a beruházási tevékenység volumene 7,8%-al, ezen belül a teljesítményérték hattizedét képviselő építési beruházásoké 4,8%-al nőtt

Az építési és beruházási kedv tehát továbbra is növekvő tendenciát mutat. A kivitelezéshez kapcsolódó általános negatív tapasztalatok – a nehézségek, felmerülő problémák mennyisége, az általános építőipari szakember hiány, vagy kivitelezés közbeni műszaki hibák – miatt, mind a megrendelők, mind a szakmabeliek gyakran szkeptikusan állnak annak folyamatához és tervezhetőségéhez. 

Gyér kommunikáció, elhanyagolt dokumentáció, kései átadás és kifogásolható minőség. Csak néhány azok közül a gyakori panaszok közül, amelyekkel gyakran találkozhatunk a kivitelezési projekteket illetően. A New Version-nél hisszük, hogy ennek nem kell így lennie: teljes körű kivitelezési szolgáltatást nyújtunk magas minőségben, határidőre. 

Mutatjuk hogyan!

 

Mi tartozik a kivitelezési projektbe?

“A kivitelezés az építési beruházás megvalósításáért végzett építési tevékenységek, és az ezekkel kapcsolatos irányító és ellenőrző tevékenységek együttese.” A kivitelezés tehát a generáltervezést követő munkaszakasz, amikor az épület, építmény, vagy építményrész az építési szakmunkák által fizikai valósággá válik. 

Ha létesítményberuházást tervez, érdemes megfontolnia olyan partner választását, amely átfogó szolgáltatást nyújt a teljes folyamatra az épülettervezéstől a kivitelezési munkálatokig. Ezzel elkerülhet egy sor kellemetlenséget, és nagyságrendekkel meggyorsíthatja a beruházási projekt folyamatát. Mi, a New Version-nél a teljes körű megoldásokban és a hosszútávú együttműködésben hiszünk. Szolgáltatásaink átívelnek a teljes létesítmény-életcikluson: már a tervezés során figyelembe vesszük a kivitelezési, és a majdani üzemeltetési szempontokat, ezzel is garantálva a projekt szakszerű és gördülékeny megvalósítását.

Nincs két egyforma kivitelezés, a pontos munkafolyamatok minden beruházás esetében eltérőek, melyeket gondosan meg kell tervezni és előkészíteni. Az alábbiakban összeszedtük a fő lépéseket, hogy tudja mire számíthat, ha minket bíz meg kivitelezési projektje megvalósításával.

Kivitelezési projekt lépésről-lépésre

  1. Kapcsolatfelvétel: Az Ön írásos, vagy telefonos megkeresését követően munkatársaink rövid időn belül felveszik Önnel a kapcsolatot, hogy egyeztessünk igényeiről és elképzeléseiről.
  2. Felmérés: A folyamat következő része a helyszíni felmérés, amely során szakembereink bejárják a helyszínt, megvizsgálják az építési terület, vagy a már meglévő építmény adottságait, és részletesen egyeztetnek Önnel az igényeit és elképzeléseit illetően.
  3. Árajánlat: Az igények és a terület felmérése után, megvalósítási tervvel kiegészített részletes árajánlatot készítünk az Ön számára. Minden esetben a legjobb ár-érték arányú megoldásokat kínáljuk igény szerint alternatív lehetőségek bemutatásával. 
  4. Kivitelezés: Az árajánlat elfogadását és a kezdési dátum kijelölését követően, tervezői és szakértői csapatunkkal elkezdjük a kivitelezés teljes körű megszervezését és lebonyolítását.
  5. Folyamatos monitoring: Munkánk során kiemelt fontossággal kezeljük a munkák naprakész dokumentálását, a gyakori egyeztetést és helyzetjelentést. Ha minket bíz meg kivitelezési projektjével, biztos lehet benne, hogy szoros összhangban és egyetértésben haladunk majd Önnel.
  6. Átadás-átvétel: A kivitelezési projekt utolsó szakaszában átadjuk Önnek az elkészült épület(ek)et, és a munkaterületet a megvalósítási dokumentációval együtt. A folyamat utolsó lépéseként megkezdheti a hivalatos használatbavételi engedélyeztetést. 

 

Szakmunkás munka közben az építkezésen

 

Melyek a tipikus problémák egy kivitelezési projekt során?

Ha már volt építési és beruházási projektje, akkor minden bizonnyal Ön is találkozott a kivitelezés tipikus problémáival. Gyakori eset, hogy elkészül ugyan az épület az elvárt magas minőségben, a projekt határidejét azonban jelentősen túllépi a kivitelező. A másik – és egyben problémásabb – szcenárió, amikor elkészül a munka határidőre, a minősége viszont nem megfelelő. Ez utóbbi helyzet számtalan problémát és extra költséget generálhat már rövidtávon is. 

Visszatérő probléma továbbá a kivitelezési projektekben a megbízhatatlan, vagy tapasztalatlan munkaerő alkalmazása, a megfelelő kommunikáció és kapcsolattartás hiánya, valamint a szükséges dokumentáció elhanyagolása is. 

Mi eldöntöttük, hogy szembemegyünk az építőipari beruházásokat övező rossz tapasztalatokkal és előítéletekkel, és újra megbízhatóvá tesszük a kivitelezést.

Teljeskörű kivitelezés – kompromisszumok nélkül

Elégedett ügyfeleink már tudják, hogy körültekintő felméréssel, megbízható szakemberekkel, és megfelelő kommunikációval igenis lehet kompromisszumok nélkül, vagyis minőségi munkát szállítani a költségek elszállása nélkül határidőre. Hisszük, hogy megfelelő szakmai odafigyeléssel a minőség-pénz-idő egyenlet, vagyis az elvárt eredmény a tervezett erőforrás ráfordítással kivitelezhető. 

Ha ránk bízza kivitelezési projektjét biztos lehet benne, hogy igényeit alaposan megismerjük és a munka során folyamatosan szem előtt tartjuk. Megoldásainkat is az Ön igényei és preferenciái alapján alakítjuk, amely mind a költségeket, mind pedig az építési anyagok minőségét magába foglalja.

A dokumentációt naprakészen tartjuk és maradéktalanul betartjuk a munka-, baleset- és környezetvédelmi előírásokat. Manapság a hatékony kommunikáció, és a rendszeres kapcsolattartás sajnos az építőiparban kevésbé jellemző. Nálunk azonban prioritást élvez és minden szolgáltatásunk alapját jelenti.

 

Építőipari munkás az elkészült épületek előtt - teljeskörű kivitelezés a New Version-el

 

Összegzés

Az építési és beruházási projektekben a kivitelezési munkafolyamatok sajnos évek óta fejfájást okoznak a megrendelők számára. A kivitelezőkkel szerzett negatív tapasztalatok, és a szakképzett munkaerő hiánya megnehezíti, sőt néhány esetben kifejezetten akadályozza a projektek sikerességét.

Célunk, hogy ezen változtassunk és teljes körű kivitelezési (valamint generáltervezési és digitális létesítménygazdálkodási) szolgáltatásunkkal megrendelőinkkel karöltve építsük a jövőt. Magasan képzett, tapasztalt szakemberekkel és megbízható, bejáratott alvállakozóinkkal garantáljuk a kiváló minőségű munkát határidőre. 

Ha minket választ megbízható és segítő partnerre talál kivitelezési projektjéhez, annak méretétől és komplexitásától függetlenül. Ügyfeleink között vannak magánszemélyek, vállalatok és állami intézmények is. Rugalmasan, az igényeknek megfelelő egyedi megoldásokat dolgozunk ki minden megrendelőnk számára. Széleskörű szolgáltatási palettánkon valamennyi szakipari munka megtalálható, amelyek elvégzését részben, vagy akár egészben, generálkivitelezés formájában is ránk bízhatja. 

Beszéljünk kivitelezési terveiről!