Létesítménygazdálkodási
szoftvermegoldás

Az excel-táblázatok kora lejárt

Váltson szoftverrel támogatott ingatlannyilvántartó platformunkra a hatékony és átlátható létesítménygazdálkodásért

Egy olyan megoldást kínálunk, amellyel teljes ingatlanvagyonát egy digitális felületen kezelheti. A platform tele van értékes információkkal: az ingatlanok tulajdonviszonyaival, méreteivel, eszközeivel, azok üzemeltetési, karbantartási szükségleteivel, az átalakítások történeti adataival és számos egyéb hasznos információval. Ennek eredményeként egy pontos és mindig aktuális összképet kap, amely új szintre emeli a szervezeti gazdálkodás, a napi rutinfeladatok menedzsmentjét, és a hosszútávú döntéstámogatást.
 

Hogyan profitálhat a digitális létesítménygazdálkodásból?

Hogyan profitálhat a digitális létesítmény-gazdálkodásból?

Átláthatóság, kiszámíthatóság, olcsóbb működés és okos döntéshozatal – többek között ebben is segít a szoftver.

Ikon 1 2
Teljes átláthatóság

Minden egy helyen, felhasználóbarát módon: az összes fontos információ Ön elé tárul, így aktuális képet kap a bérlőktől kezdve az épületgépészeti részletekig mindenről, amire csak kíváncsi.

residential building blueprint plans and house mod 2021 08 29 12 56 31 utc 1
ikon 2 3
Egyszerűbb erőforrás-menedzsment

Könnyebben tervezhetőek a karbantartási munkák, hiszen a rendszer látja, mikor, minek jön el az ideje, és az is nyomonkövethető, épp milyen tevékenységek zajlanak. Kollégáinak munkaszervezése sosem volt még ilyen egyszerű.

job recruitment concept using icon people wood cub 2021 08 26 22 35 37 utc
ikon 3 3
Megtérülő gazdálkodás

Teljes képet kap ingatlanvagyonáról, az épületek állapotáról, bevételi és költséghelyeiről, így nem csak okosabban tud tervezni, de jóval költséghatékonyabb működést érhet el – amit a teljes szervezet meghálál.

Megterulo gazdalkodas

A rendszerünk alapja: hazai fejlesztésű CAFM megoldás

A CAFM a Computer Aided Facility Management rövidítése, magyarra digitális létesítménygazdálkodásként fordítható. A rendszer működésének két fő pillére:

A nyilvántartott ingatlanok ArchiCAD-ben létrehozott grafikus 2D, vagy 3D BIM (Building Information Modelling) állományai, valamint egy adatbáziskezelő által nyújtott, a grafikusból alfanumerikussá alakított szerkeszthető adathalmaz.

A két fő pillér adatainak szinkronban való frissítése biztosítja a naprakész adatok elérését: a rajzokban frissített szakági adatok naturália adatként elérhetővé válnak a gazdálkodás számára. E szoftver bevezetésével foglalkozunk megalakulásunk (2010) óta.

Okos funkciók a hatékony létesítménygazdálkodásért

Okos funkciók a hatékony létesítmény-gazdálkodásért

A szoftver számos különböző modullal és funkcióval egyszerre több vállalati terület átláthatóságához is hozzájárul.

I.

Funkciók a terület- és eszközmenedzsment támogatására

  • Területgazdálkodás: A teljes ingatlanállomány és a kapcsolódó ingóságok adatkezelése akár országokat átívelően is működik helyiségek szerinti bontásban, beleértve az adott helyen lévő gépészeti, bútor- és tárgyi információkat, és további kapcsolódó adatokat, mint pl. kiadható területek, fogyasztási információk és munkaállomások száma.

  • Bérlőkezelés, dokumentumkezelés: Az ingatlant / tárgyat bérlők kezelése elsődlegesen szerződéseik alapján történik: a teljes bérleti szerződésállomány felvihető a szoftverbe minden adatukkal, érvényességükkel, díjakkal és egyéb szerződéses feltételeikkel együtt. Ezenfelül műszaki, jogi dokumentációk és fényképek csatolása is lehetséges (pl. helyszínrajz, tulajdoni lap, műszaki leírás, digitális fotók stb.).

  • Eszközkezelés, ingatlanportfólió-menedzsment: Ez a modul több telephellyel, ingatlannal rendelkező vállalatok, szervezetek ingatlan-portfóliójának közös adatbázison alapuló, egységes standardok szerinti nyilvántartását, megjelenítését, kezelését és lekérdezését teszi lehetővé.

  • Ingatlanhasznosítás, költséghely-nyilvántartás: Átlátható felület a tulajdonviszonyok leképezésére, bérbeadás / bérbevétel támogatására, költséghely nyilvántartásra, költséghelyek területfoglalásának kimutatására, vetítési alapokra, illetve kontrolling adatok szolgáltatására.

II. Funkciók a napi szintű karbantartási feladatok menedzsmentjéhez

maintenance engineers 2021 08 26 16 53 14 utc

Tervezett karbantartás (CMMS)

Digitálisan menedzselheti az épület állagmegóvását és a takarítását szolgáló feladatokat, továbbá a törvényileg előírt karbantartási műveleteket (mint pl. liftek karbantartása és felülvizsgálata). Naprakész karbantartási terv alapján folyik a munka, és ez könnyen összevethető a már megvalósult időszakkal, illetve az SLA szintek beállítása egyből láthatóvá és elszámolhatóvá teszi a késedelmes vagy nem minőségi teljesítést.

graphical chart 2021 08 29 05 52 03 utc

Munkalapkezelés

A munkalapok egyrészről a szigorú, folyamatos sorszámozású rendben teszik visszakereshetővé és elszámolhatóvá a karbantartási munkákat, másrészről használhatók az összefüggő karbantartási munkák csoportosítására is. Az egyik legfontosabb kapcsolódási pontot biztosítják a pénzügyi rendszerek irányába – mivel a munkalapok költséghelystruktúra-, illetve személyi állományi adatokat is tartalmaznak.

close up of hand holding pen drawing a business g 2021 09 03 02 26 47 utc 1

Műszerfal

Napi használatú munkaeszköz a folyamatok követéséhez, a szolgáltatási szint méréséhez, vagy egyes KPI számok folyamatos eléréséhez. Segítségével könnyen leolvashatók a mérőórák és rögzíthetők a közműszolgáltató számlák, az aktuális állapotokat jól kivehető színek, valamint kisebb grafikonok mutatják, melyek folyamatosan frissülnek.

worker doing inventory in warehouse 2021 09 24 03 56 53 utc

Raktárkezelés

Főként a karbantartástervezéshez szükséges raktárak és készletek kezelése történik itt, információt biztosítva arról, hogy egy eszköz vagy cserealkatrész rendelkezésre áll-e a kívánt módon, és ha igen, akkor melyik raktárban. Beállítható a fogyások követése, riasztás egy minimális szint elérése esetén, kivételezés vagy bevételezés.

master with touchpad 2021 09 24 03 32 04 utc

Meghibásodás kezelése

A rendszer webes hibabejelentő felületet is biztosít, amelyen egy saját diszpécserközpont vagy karbantartásért felelős munkatárs hibát jelenthet be. Megfelelő jogosultsággal nemcsak a hiba bejelentése, hanem a hiba kijavításának tervezése, jóváhagyása és a munkalapkezelés is elvégezhető itt.

graphical chart 2021 08 29 05 52 03 utc 1

Karbantartási standardok

Az alkalmazott standardok (pl. VDMA, DIN) alapján történő egységes adatkezelés nagy előnye, hogy a szolgáltatók összevethetők ár és teljesítmény tekintetében, továbbá kiemelhetők olyan berendezések, karbantartási pontok, melyek költségesebben üzemelnek a többieknél – ezzel segítve a hatékony gazdálkodást.

teamwork of business partnership handshaking after 2021 08 29 10 31 13 utc

Vevők/szállítók

Ez a funkció a cégek létesítménygazdálkodási szempontból lényeges adatait tartalmazza. Hozzárendelhetők bérleti szerződések, vagy karbantartási és hasonló szolgáltatási szerződések egységárakkal, műszaki tartalommal és egyéb normákkal.

III. Funkciók minden egyéb erőforrás-gazdálkodásban érintett részlegek támogatására

Pénzügy

A rendszer minden, a műszaki munkákhoz kapcsolódó lényeges pénzügyi adatot képes integráltan kezelni a pénzügyi szemléletű vállalatirányítási modulokkal, mindezt folyamatos adatkapcsolattal, vagy időszakos frissítésekkel. Így pl. elkészült munkák munkalapjainak fizethető státuszát is összeköti a vonatkozó költséghely büdzsével.

Emberi erőforrások

A tervezési és szervezési feladatokhoz a szoftver kezeli az emberi erőforrásokat, főbb tulajdonságaikat, pl. szakképzettségüket. Így könnyen tervezhető az irodák elrendezése, elemezhető az egy főre jutó négyzetméter, vagy pontosan kiválaszthatók azok a szakemberek, akik megfelelő képesítéssel rendelkeznek egy karbantartás elvégzéséhez.

Vezetői döntések

Mivel mérhető és kimutatható a szolgáltatások teljesítménye, a döntéshozatal támogatásához naprakész és pontos adatok állnak rendelkezésre. A trendkimutatások és a KPI mutatók a legfrissebb adatokból állnak össze, ezzel támogatva a magas színvonalú szolgáltatás nyújtására és a költségek alacsonyan tartására irányuló vezetői döntéseket.

Így néz ki a rendszer- bevezetés 3 fő lépése

Személyre szabott rendszert kap, amelyet kifejezetten a vállalatára jellemző workflow és igények szerint paraméterezünk fel, a következő folyamat szerint:

ikon_6
0 0

Adatgyűjtés (épületfelmérés, BIM modell)

Felmérjük ingatlanállományát, és elkészítjük a szoftverhez szükséges BIM-modelleket. Ezeket használja a rendszer az épület tervrajzainak 3D megjelenítéséhez, és ezek alkalmazhatóak az épület teljes életútja alatt: a tervezéstől a kivitelezési szakaszon át az épületüzemeltetésig – folyamatosan aktualizálva.

ikon_5
0 0

Meglévő folyamatok elemzése

Átnézzük az összes vagyongazdálkodásban érintett részleg workflow-ját, és egyeztetünk az aktuális nehézségekről, fejlesztendő részletekről. A felmérés / konzultáció eredménye egy folyamattérkép, amin világosan megmutatkoznak a hatékonyságot rontó elemek. Ezek mind kiküszöbölhetők lesznek a szoftver használatával.

ikon_4
0 0

CAFM rendszer bevezetése

Betápláljuk a korábban elkészített 3D adatállományokat és paraméterezzük a rendszert. A virtuális tervezés, ütemezés és lekérdezés lehetősége megnyílik, ergonomikus webes felületen, amin különböző dashboardokat és jogosultságokat is kialakíthat.

Nézze meg a létesítménygazdálkodásról szóló konferenciavideót!

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében tartott konferencián Magyar Borbála, a New Version Kft. Facility Management üzletágvezetője adott elő. Mi az a létesítménygazdálkodás és hogyan kivitelezhető? Milyen kihívásokkal küzd az iparág? Milyen irányt vesz ez a következő években? A konferenciavideóban számos fontos kérdésre választ kaphat!

Ügyfeleink, akiknek az átlátható vagyongazdálkodás már alapvetés

KKV-k, multinacionális cégek és az állami szektor alkotják referenciáink nagy részét.

Megbízóink mondták

Munkánk során az egyik legmegtisztelőbb érzés, amikor korábbi megrendelőink újabb projektjeikhez is minket választanak, mert kifogástalannak tartják az együttműködést.

Így használja rendszerünket a …

(esettanulmány bevezető szöveg) Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

Egyeztessünk létesítménygazdálkodási igényeiről

Ingyenes konzultációnk során megnézzük, hogyan tudna segíteni vállalatának az említett rendszer, milyen problémákat tudna így megoldani, és hogyan egyszerűsíthetné a mindennapi feladatokat. Várjuk megkeresését!

Teljeskörű ingatlanmenedzsment: generáltervezés, építés, beruházás és az üzemeltetés támogatása

Az innovatív, digitális megoldással támogatott napi üzemeltetés mellett generáltervezéssel, építéssel és beruházással is foglalkozunk.

two interior designers working in the office 2021 09 01 15 20 54 utc

Generáltervezés

Építészeti és belsőépítészeti tervezéssel segítjük azon ügyfeleinket, akik felújítás, vagy új létesítmény megépítése előtt állnak. Fókuszban a projekt, melynek beruházói képviseletét is átvállaljuk, ha erre lenne igény. 

team of architects on construciton site 2021 08 26 15 57 29 utc 1

Építés és beruházás

Felkészült és megbízható partnerei leszünk kivitelezési projektjében is egyaránt, legyen szó bármilyen komplex folyamatról. Szolgáltatáspalettánkon megtalálható a bontás, vakolás, hideg/meleg burkolás, festés, villanyszerelés, gépészeti kivitelezés és az asztalos munkák is.